Ladder Maps Season1 2014

  • Γράφτηκε από τον 

Είμαστε στην Season 1 του 2014. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μια μικρή περιγραφή των χαρτών που παίζουμε στο ladder. Θα βοηθήσει κυρίως νέους παίκτες. Ευχαριστούμε τον [GT]Prince για την συνεισφορά.


1 Deadalus Point 800px-Daedalus Point v2

Ο χάρτης Deadalus Point είναι ένα πολύ μικρο map που δύσκολα μπορείς να κλήσης την ράμπα εναντίον zerg και καθόλου και άνετο για τους Protoss. O χάρτης είναι φτιαγμένος για 1v1, μικρό μεγενθος με δύσκολία να αμυνθείς στην τρίτη βάση. Στην κυρίως ράμπα θα βρίσκονται κάποια μικρά rocks για να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την ζωή τον Protoss και τον Terran λόγου κλεισίματος. Στο κέντρο του χάρτη υπάρχει μια μεγάλη καταπακτή που μπορείς εύκολα εάν είσαι Terran με stim να κανεις spit τον στρατό και από τις δυο πλευρες.
Το map αυτό το βλέπουμε σε πολλές διοργανώσεις όπως WCS EUROPE, WCS KOREA και WCS AMERICA δηλαδή (ESL,MLG,GSL). Άνετο στα drops γιατί η κυρίως βάση έχει άπλετο χώρο να κινηθούν οι Terran. 


2 Habition Station
740px-Habitation Station

Ένα αξιαγάπητο map για όλες τις φυλές καθώς είναι μεσαίου μεγέθους και έχει πολύ ωραία τρίτη βάση με χρυσά minerals που μπορείς εύκολα μπορείς να αμυνθείς λόγω μικρής ράμπας. Έχουμε δει σε Match-Up όπως TvZ στο Late Game να αγγίζουν την 1 ώρα. Το χαρακτηριστικό σε αυτόν τον χάρτη είναι το ποσο καλοφτιαγμένο είναι σε σχέση γραφικών αλλα και σε τρόπο σχεδιασμού. 
Το συναντάμε πολύ συχνά σε πολλά tournaments.Πρέπει να δώσουνε οι παίκτες μας πολύ μεγάλη προσοχή στην τρίτη βάση γιατί μπορεί πολύ εύκολα ένας protoss player με high templars να ρίξει 2 storms και να μας εξαφανίσει όλους τους εργάτες μας.
Αυτό μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα ιδίως απο τους Protoss παίκτες αλλά και zerg, καθώς ο πύργος στο κέντρο του χάρτη μας αποκαλύπτει μέχρι και τις 2 επιπλέον βάσεις μας.
Αρκετοί παίκτες προτιμούν να πάρουν επιπλέον βάση στην αντίθετη μεριά αριστερά απο το φυσικό expansion.Μεγάλη άνεση επίσης σε Zerg παίκτες με mutalisks και Terran παίκτες με drops αφού υπάρχει αρκετά διαθέσιμος χώρος για επίθεση και αιφνιδιασμό.


3 Heavy Rain LE

535px-Heavy Rain

Άλλος ένας απο τους ωραίους χάρτες της Season1 2014,  αλλά δεν μπορεις να το χαρακτηρίσεις και μικρού μεγέθους. Είναι κατασκευασμένος ώς μικρού μεγέθους,  αλλά τα εμπόδια που συναντάς σε αυτόν τον χάρτη το κάνουν ακόμα πιο μεγάλο ιδίως απο τις πέτρες που υπάρχουν σε ράμπες και διαδρόμους και ναι είναι πααααρα πολλά.
Σε δυσκολεύει πολύ να πάρεις τρίτη βάση γιατί υπάρχει άλλο ένα δρομάκι ακριβώς διπλα από την τρίτη βάση που μας δυσκολεύει καθώς σίγουρα θα έρθει ο αντίπαλος για επίθεση και από τις δυο πλευρές. Συχνά συναντάμε φαινόμενα όπως "All-In" σε PvP γιατί έχει ένα μεγαλούτσικο άνοιγμα στην κυρίως βάση μας. Πρέπει επίσης να προσέξουμε τα proxy κτήρια σε αυτόν τον χάρτη γιατί κάτω αριστερά και πάνω δεξιά έχει μια τέλεια κρυψώνα που μπορείς άνετα να ξεκινήσεις με proxy stargate, proxy factoryμαζί με starport για window mine και για banshee. Αυτός ο χάρτης δεν σε αφήνει να κάνεις καλο split εάν είσαι protoss γιατί παντού θα υπάρχουν μικρά μικρά δρομάκια που το μονο που μπορείς να κανεις είναι να επιτήθεσε συνεχώς με τον στρατό σου.


4 Polar Night

533px-Polarnight

Φτιαγμένο από την ομάδα Crux όπου την έχουμε ξανασυνατήσει στη 3η season του WCS KOREA (GSL). Αυτός ο χάρτης είναι κατασκευασμένος ώς μεσαίου μεγέθους. Πίσω από την δεύτερη βάση μας υπάρχει μια πιθανή τρίτη και ένα μικρό μονοπατάκι με πέτρες για να φτάνουν οι εργάτες εκεί πιο γρήγορα.
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι σε εκείνη την μεριά είναι πολύ ύποπτη για proxy stargate σε Pvp και σε PvT. Βεβαια δεν προλαβαίνουμε να σπάσουμε και τα 2 rocks για να πάρουμε μια ασφαλή τρίτη βάση. Προτιμούμε να πάρουμε κάποιο άλλο expansion που βρίσκετε πιο κοντά μας . Στο κέντρο του χάρτη υπάρχουν 2 μεγάλα υψωματάκια που στο κάθε ένα στην άκρη υπάρχουν 2 Xelnaga towers τα οποία αποκαλύπτουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος στο κέντρο του χάρτη.
Επίσης ακριβώς στο κέντρο θα δείτε 2 παγωμένες γεννήτριες αφού ο χάρτης μας είναι καλυμμένος με χιόνι. Συχνά συναντάμε (επειδή είναι μεσαίου μεγέθους ο χάρτης) το φαινόμενο όχι του θερμοκηπίου αλλά το φαινόμενο All-In που πάντα όλους μας εκνευρίζει. Προσοχή λοιπόν καθώς η στρατηγική του All-In δύσκολα την συγχωράει ο αντίπαλος. 
Σε "mirror" χάρτες όπως ΤvT βλέπουμε games που μπρούν να ξεπεράσουν και την μια ώρα καθώς το game αλλάζει και από Starcraft γίνετε σκάκι και SIMCITY μαζί.


5 Yeonsu LE

574px-Yeonsu LE

Ένα από τους αγαπημένους χάρτες μεσαίου μεγέθους γιατί συνδυάζει solid και All-in game μαζί, με καταπληκτικά expansion που μπορείς να αμυνθείς με οποιοδήποτε τρόπο και 2 κρυφά expansions που θεωρούνται σαν νησάκια όπου για να χτίσεις εκεί πρέπει πρώτα να διαλύσεις τις πέτρες που υπάρχουν. Στο κέντρο του υπάρχει μια σχισμή που δυσκολεύει τα fights και 2 towers σε μικρή απόσταση από το κέντρο για να βλέπουμε τα πάντα .
Εάν πάρουμε expansion εκεί που έχει πέτρες που μπλοκάρουν την αρχική είσοδο του expansion, θα μπορεί εύκολα να μας αποσπάσει την προσοχή ή να έρθει για attack πίσω από το base με colossus ή με siege tank και πολύ εύκολα να χάσουμε την βάση μας. Γι αυτό η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι να μην παίρνουμε 3η βάση σε αυτό το σημείο .
Εάν είσαι Terran μπορείς να αντιμετώπισεις δύσκολία εναντίον Protoss όπως γρήγορες επιθέσεις με Dark Templars η κάποιο proxy stargate και επίθεση στην οικονομία μας με Oracle. Ένας χάρτης που κατά την γνώμη μου έχει κάνει το game του Protoss πολύ εύκολο ενώ το game του Terran πολύ δύσκολο .
Δεν μπορώ να πω κάτι αρνητικό για τους zerg, καθώς έχουν πολύ καλό έλεγχο του χάρτη. Οι παίκτες Terran και Protoss αν δεν παίξουν κάποιο All-in game, οι Zerg παίκτες έχουν σχεδόν σίγουρο το πάνω χέρι.
Το καλύτερο που θα σας συνιστούσα είναι να μην αφήνετε τους Zerg να αυξάνονται και πληθύνονται!!! Κρατήστε τους σε εγρήγροση και επιφυλακή με μικρές και σύντομες επιθέσεις. Αν μπορέσετε να εμποδίσετε το άνοιγμα της 3ης βάσης, ακόμα καλύτερα!


6 Alterzim Stronghold

600px-Alterzim Stronghold TE

Ένας χάρτης που τον συναντάμε συχνά σε tournaments όπως GOMTV, ESL, και NASL. Κατά την γνώμη μου ο πιό αχώνευτος χάρτης για όλες τις φυλές γιατί είναι πολύ μεγάλο και δεν έχει ούτε 1 πύργο. Μετά από το 2 expansion είναι πολύ δύσκολο να αμυνθείς τα υπόλοιπα γιατί είναι πολύ ανοιχτά συνήθως με 2 ράμπες η και χωρίς. Βέβαια και αυτός ο χάρτης έχει και την θετική του πλευρά όπως ότι έχει το 2 expansion ακριβώς δίπλα στην αρχική μας βάση μας, και πολύ εύκολα μπορείς να του αποσπάσεις την προσοχή με drop η harass κάνοντας attack και από τις δυο μεριές δηλαδή main base και expansion.
Συχνά βλέπουμε να γίνετε vote out από πολλά άτομα αυτός ο χάρτης αλλά βλέπουμε και άτομα όπως σε streams που παίζουν υπέροχα και τους αρέσει παρα πολύ καθώς τους θυμίζει starcraft 1 . Σε αυτόν τον χάρτη τα games θα ξεπεράσουν την 1 ώρα σε Grandmaster league καθώς και το map είναι σχεδιασμένο για τόση ώρα παιχνίδι λόγο τον πολλών expansion.


7 Forst LE

Frost LE

Άλλος ένας χάρτης σκεπασμένος στο χιόνι στον βαθύ χειμώνα. Ένας πολύ καλός χάρτης για solid games για ALL-IN games και πολύ διασκεδαστικός. Στο κέντρο μια καταπακτή όπως και σε προηγούμενούς χάρτες που μας δυσκολεύει στις μάχες .Σε αυτόν τον χάρτη κάτι τέτοιο δεν υφίσταται όμως,  γιατί υπάρχει πολύ μεγάλος χώρος στο να συμβούν τα πάντα. Χάρτης που σε δυσκολεύει λίγο στην 3η βάση σου γιατί πάρχει ένα δρομάκι πάνω ακριβώς απο την 3η βάση που μπορεί εύκολα ο Terran αντίπαλος να κάνει borrow window mines και να σου εξαφανιστούν οι εργάτες . Πολύ καλός χάρτης για όλες τις φυλές καθώς συνδυάζει όπως είπα παραπάνω κάθε strategy που θέλεις να ακολουθήσεις . Εύκολο στην αντιμετώπιση drops ενώ δύσκολο στο early game στην άμυνα απο επίθεση με γρήγορους Dark Templars ή proxy Stargate.


Αν πιστεύεις ότι το άρθρο έχει ελλείψεις ή χρειάζετε διορθώσεις επικοινώνησε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 11:25
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Scool

I Love the 'B' Side Of The Force | eSports Rules

Ιστότοπος: www.webhosting4u.gr
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
επιστροφή στην κορυφή